Hogyan a fecskék ellen

 
 
 
Főoldal > Hogyan a fecskék ellen
 

Hogyan akadályozzuk meg a galambok, fecskék és más madarak fészekrakását?

Aki már találkozott a madárfészkek okozta kellemetlenségekkel, az tudja, hogy ezek a kedves teremtmények, például a galambok és fecskék, mennyire meg tudják nehezíteni az ember életét. Amint megszárad a frissen festett vakolat, mintha csak szándékosan tennék, az említett kis tollas teremtmények megjelennek és rögtön fészekrakásba kezdenek. Sajnos legtöbbször nem csak egy madárlak építésével próbálkoznak (ezt saját tapasztalatból tudom) és valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy ez milyen következményekkel jár.  A keletkező sárfoltokat és fészekmaradványokat nagyon nehéz eltávolítani anélkül, hogy megsértsük a falburkolatot, ráadásul sokszor még a tisztítást követően is sötét foltok jelzik az egykori fecskelakok helyeit.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a  madárriszató tüskék,nagyon hatékonynak bizonyulnak a fecskék és más madarak fészekrakásának megelőzésében. Ezek a szerkezetek leginkább a tető és eresz alatti helyek védelmére alkalmasak, mint az ablakok, házfalak vagy ablakpárkányok. Amellett, hogy rendkívül tartós megoldásról van szó, összerakása és felszerelése is kifejezetten egyszerű (természetesen semmi sem száz százalékos, de számunkra ez a megoldás bizonyult a leghatékonyabbnak).

hroty proti vtákom

Ez a  madárrisztó rendszer garantált védelmet biztosít minden lehetséges helyen. Amennyiben a jól ismert hagyományos módszerek, mint az ablak fölé aggatott alufólia vagy újságpapírcsíkok nem váltak be Önnek, esetleg kipróbálta a drága, és általában rövid ideig hatásos madarak elleni permeteket, akkor mindenképp a mechanikai megoldást javasoljuk a madárfészkek ellen.

Tudjuk milyen érzés, mikor a fecskék csoportosan építkezésbe fognak a házfalunkon (amit általában épp frissen festettünk és gyönyörködnénk benne). A madarak jóvoltából a falon sárfoltok sorakoznak, amelyeket nagyon nehéz eltávolítani anélkül, hogy megsértsük a burkolatot, sokszor pedig a tisztítás után is láthatóak a nyomok.

problem lastovičky hniezdaproblem lastovičky hniezda

Saját tapasztalatból kiindulva az olyan tartós megoldás hívei vagyunk, amely megakadályozza a gyakran évenként ismétlődő fészekrakási kísérleteket. Egyszerűen összeilleszthető kialakításuknak köszönhetően a madártüskék könnyen felszerelhetőek. A tüskék sűrűsége és elhelyezkedése alapján különböző terméktípusokat különböztetünk meg. Az egyes darabok 36,6 vagy 50 centiméter hosszúságúak. Sok esetben már az alapdarabnak számító K-1 tüsketípus, vagy az A-tüsketípus is hatásosnak bizonyul. A kiszögellésekbe mindenképpen nagyobb tüskemennyiséggel rendelkező szerkezetet ajánlunk, szélesebb védőtávolsággal. Ezeknek az szempontoknak megfelelőek például a K-3 és a K-4 tüsketípusok, valamint ebbe a kategóriába tartozik a legjobb minőségű K-5 tüsketípusunk is. Kínálatunkban különböző speciális oldalkiszögellésű csatornatüskék is találhatók, mint a K-2 R típusú modellünk.

A felszerelés nagyon egyszerű, szilikonragasztó segítségével történik. Cégünk a Den Braven Mamut Crystal ragasztót használja, amely kifejezetten falfelületekre, mennyezeti kiszögellésekre, ereszekre van kifejlesztve. A felszereléshez szüksége lesz egy szilikonpatronos ragasztópisztolyra, vágókésre, drótkefére és esetlegesen tisztítószerre. A szilikonragasztó felvitele előtt a falfelületet alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől. A madártüske részei összeilleszthetőek és igény szerint állítható a hosszúságuk. A ragasztót ajánlatos pontokban felvinni a falra, lehetőleg minél vastagabban. Fontos, hogy az első két egység felragasztásánál tovább szorítsuk a falhoz a szerkezetet, hogy a darabok minél jobban a felülethez ragadjanak és a következő egységek felragasztásánál ne mozduljanak el és ne váljanak le. A kezdeti lépések után a ragasztás már gyorsan és kényelmesen fog menni. Természetesen érdemes odafigyelni a ragasztó gyártója által meghatározott ideális hőmérsékleti és légnedvességi előírásokra. Egy tubus ragasztó tartalma nagyjából 12 méter falfelületre elegendő.

montáž hrotový system proti vtákom

Igény szerint cégünk biztosítja a termék kiszállítását és kívánt helyre való felszerelését. Az erre vonatkozó egyedi árajánlat kidolgozásához nyugodtan forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Magasabb falfelületek esetében a vásárló feladata a madártüske helyéhez való hozzáférhetőség biztosítása szakembereink számára.

Szintén saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy akinek a tető vagy eresz alatt faborítás védi a homlokzatot, az mindenképpen előnyösebb helyzetben van. Ha a szomszédságban hagyományos vakolattal rendelkező és ereszes házak vannak, akkor a madarak minden bizonnyal az említett szomszédok falát választják majd fészeképítés céljára :)